buitenland

Lara de Mol

Lara de Mol volgt de opleiding Entertainment & Events op de Cosmo Academy, met de mogelijkheid voor een buitenlandse stage in het tweede jaar. Een kans die Lara met beide handen aangreep. Deze zomer werkte ze als stagiaire in een hotel op Ibiza.

Lara de Mol woont met haar ouders, Peter en Melinda, en haar zus Lisa in de Molenhoeven. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Lara een passie heeft voor entertainment. Haar moeder vertelt: “Toen Lara nog maar vier was speelde ze het olifantje Dombo in een musical en riep ze al: ‘dit wil ik later doen als ik groot ben!’”Haar keuze voor de opleiding Entertainment & Events was dan ook een logische stap. Lara geniet volop van haar studie en keek enorm uit naar haar buitenlandse stage. Na een informatiedag en talentenshow, waarin ze mocht laten zien wat ze in huis heeft, was het eindelijk zover. Op 12 mei stapte ze in het vliegtuig naar Ibiza.

“Ik liep stage bij het entertainmentteam van een hotel. Samen met een deel van het team verzorgde ik de Miniclub. Daar organiseerden en begeleidden we allerlei activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar, zoals spelletjes, schminken, knutselen en ’s avonds de mini-disco en diploma-uitreiking voor de kinderen. Het werk is heel gevarieerd en ik vond het leuk om zowel de kinderen als hun ouders te leren kennen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en ik maak graag mensen blij.”

Hoewel ze de stage geweldig vond, was het begin spannend. “Het team was al in maart begonnen en ik sloot in mei pas aan, maar ik werd gelukkig meteen goed opgevangen. Het was een supergezellig team van 35 mensen, van verschillende leeftijden en nationaliteiten. We woonden met z’n allen in een appartementencomplex en ik deelde een studio met twee collega’s. Met een aantal mensen heb ik nog steeds contact en mijn studiegenootje Anna is nu zelfs een van mijn beste vriendinnen.”

Naast het werk was er ook tijd om het eiland te ontdekken: “Ik ben op alle strandjes van Ibiza geweest en mijn achttiende verjaardag vierde ik in Amnesia, een bekende club op Ibiza. Ook toen mijn ouders en zus langskwamen heb ik ze een deel van het eiland laten zien. Toen zij weer naar huis vertrokken vond ik dat even lastig, maar heimwee heb ik verder weinig gehad. Buiten mijn vrienden en familie miste ik niet veel uit Nederland. Alhoewel… kroketten, frikandellen én kapsalon heb ik wel gemist.” Lara’s moeder lacht: “Je kunt wel raden wat er hier op het menu stond toen Lara afgelopen woensdag thuiskwam.”

Het werken en wonen in Ibiza smaakt naar meer. Lara vertelt enthousiast: “Ik wil heel graag als begeleider werken op Summercamp in Amerika en ik wil nog eens naar Afrika om daar kinderen te helpen. Wie weet ga ik nog wel een keer voor deze organisatie werken. De manager vertelde me dat het team me volgend jaar graag weer wil zien, en dat ze trots op me zijn. Zo’n compliment is natuurlijk geweldig om te krijgen.”

Heeft Lara nog tips voor studenten die een buitenlandse stage overwegen? “Je moet vooral je zelf blijven en niet bang zijn. Je ontmoet zoveel mensen, er zijn er altijd wel een paar met wie het echt klikt. Je moet het eigenlijk gewoon doen. Grijp de kans als die voorbijkomt! Het is een supermooie ervaring.”

Tekst: Cindy van Haaren | Foto’s: Privé